Zangworkshopop maat

 

Wij verzorgen zangworkshops op maat op locatie. Wij richten ons daarbij op mensen die graag met elkaar samen komen om te zingen, muziek te maken, of andere verbindende activiteiten met elkaar doen, zoals yogagroepen, meditatiegroepen e.d.  Je hoeft geen zangervaring te hebben of noten te kunnen lezen.

Iedere workshop begint met een heerlijke warming-up voor lichaam en stem, waarbij iedereen rustig mee kan doen binnen zijn/haar fysieke- en vocale mogelijkheden. 

Daarna gaan we aan de slag met muziek.

De workshops worden gegeven door Ria Heemskerk en Cora van der SarBeiden zijn vanuit hun eigen achtergrond ervaren in het coachen van de mens en zijn/haar klank. 

Onze zangworkshops op maat zijn bedoeld voor groepen van 8 - 25 personen. 

De kosten per workshop bedragen €250, excl. reiskosten.

Informeer naar de mogelijkheden en stem je wensen met ons af.

Afrikaanse meerstemmige zang

Inheemse Afrikaanse volkeren kennen een lange en rijke zang-traditie. De muziek maakt gebruik van vaak swingende ritmes en eenvoudige, harmonieuze meerstemmigheid, die je vrij snel onder de knie krijgt.

Tijdens de workshop gaan we met elkaar enkele mooie nummers instuderen en zingen. Ook kunnen er kleine percussie-instrumenten worden toegevoegd.

 
 

Latijns-Amerikaanse zang

Een paar honderd jaar geleden begon de kruisbestuiving tussen de melodieën van de inheemse bevolking met de muziek die werd meegebracht door de Europese kolonisten (en hun Afrikaanse slaven). Maak kennis met opwekkende, ritmische, heerlijk melancholieke en romantische liedjes van Latijns-Amerika.

 
 

Spirit of the Indians

De oorspronkelijke inwoners van Amerika staan dicht bij de natuur. In hun muziek nemen aarde, water en wind een belangrijke plaats in. De oerkracht, de spirit, wordt aangeroepen in de ochtend en bezongen in de avond. Maak kennis met deze rijke muzikale bronnen.

 

Spirituele wereldmuziek

Diverse spirituele stromingen hebben prachtige gezangen voortgebracht die heerlijk zijn om samen te zingen. In deze workshop komen liederen uit Taizé, Iona en mantra’s uit diverse werelddelen aan bod. Er is volop ruimte voor verstilling.

 

Lullabies

Overal ter wereld worden kinderen in slaap gezongen met mooie, zachte liederen waar je bij weg kunt dromen. We hebben lullabies uit alle windstreken verzameld om samen te zingen. Laat de zorgen van alledag achter je en laat je verrassen door de universele taal van de rust.

 

Vogelzang

Het voorjaar wordt ingeluid door het losbarsten van de zang van vogels. Dat is een rijke bron van inspiratie voor tekstdichters en componisten. Van koekoek tot nachtegaal en van lijster tot wielewaal; in deze workshop bezingen we de vogelzang van divers pluimage. 

20150312_4979 kl web.jpg
 

Reisliederen

Zingen en reizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn liederen voor het afscheid, het onderweg zijn, voor nieuwe begroetingen, heimwee en voor thuiskomst. We reizen naar nieuwe bestemmingen, fysiek onderweg maar ook in de loop van ons leven. Voor deze workshop hebben we een keuze gemaakt uit reisliederen uit diverse culturen en tijden. Ga met ons mee en ontdek de zang van reis. 

20170810_1766 website.jpg
 

A Song for Ireland 

Melancholische ballads, rebelse protestliederen, gezangen vol heimwee en verlangen, vrolijke pub-songs en romantische liefdesliederen; Folk-songs uit Ierland bieden een breed assortiment. Laat je onderdompelen en zing mee met deze heerlijke liederen.

 

Songs of Friendship 

Waar zouden we zijn zonder vrienden? Klaar staan voor elkaar, door dik en dun, onvoorwaardelijk vertrouwen, een luisterend oor, een maatje om dingen mee samen te doen.

In vele liederen wordt vriendschap bezongen. Sluit je aan, stem je af en vier de vriendschap.

vriendschap2.jpg
 

Kerstwereldreis

Wat begon met een reis op een ezeltje naar Nazareth, groeide uit tot misschien wel de grootste bron van liedjes over de hele wereld. Kerst werd de kapstok voor wiegeliedjes, engelenzang en vredeswensen in alle talen. Zing mee met bekende en onbekende kerstmuziek.

Zingen in je element - Vuur

Zonder vuur geen leven. In diverse culturen, spirituele stromingen en tradities wordt er dan ook over vuur gezongen. In deze workshop zingen we liederen over het vuur van de liefde, warmte, licht en passie. Laat je vuur oplaaien.

vuur.jpg
 

Zingen in je element - Water

Water is van levensbelang en een essentieel onderdeel van ons bestaan. In diverse culturen, spirituele stromingen en tradities wordt er dan ook over water gezongen. Tijdens de workshop zingen we liederen over oceanen en rivieren, regen, stroming en beweging. Laat je meevoeren.

20131014_5621.jpg
 

Workshop leiding

Ria Heemskerk 

Ria Heemskerk studeerde klassieke zang aan het Conservatorium in Den Haag. Ze zong in diverse koor-, musical- en operaproducties. Als zangpedagoog heeft zij een lespraktijk in Lelystad. Ze volgde een opleiding Koordirectie en werkt sindsdien ook als dirigent, koorcoach en workshopleider. Bij Ria staat in haar werk de verbinding tussen mens en stem centraal. Meer informatie is te vinden op haar website www.stem-band.nl

 

Ria componeerde en dirigeerde de muziek van DRUK! de musical, de eerste productie van Stichting Samen-Klank. Deze musical ging in november 2016 in première. Daarna is het idee ontstaan voor het project Veelzijdig Zingen.

Ria Heemskerk
 

Cora van der Sar 

Als musicus begon Cora met het orgel. Zij volgde de Pedagogische Academie en studeerde Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Ze zong in diverse kamerkoren en cantorijen en is actief als dirigent van de cantorij van de VGF te Lelystad.

Cora combineert haar passie voor mensen en muziek in een brede lespraktijk waarin ruimte is voor pianospelen, begeleiden en stemwerk.

 

Bij Stichting Samen-Klank heeft Cora als repetitor en pianist meegewerkt aan DRUK! de musical (2016) met dirigent/componist Ria Heemskerk. Uit deze inspirerende samenwerking is het idee voor het project Veelzijdig Zingen voortgekomen.

Cora van der Sar