top of page

ARTISTIEKE PARTNERS

Ria Heemskerk - dirigent & zangpedagoog

Ria Heemskerk studeerde klassieke zang aan het Conservatorium in Den Haag. Ze zong in diverse koor-, musical- en operaproducties. Als zangpedagoog heeft zij een lespraktijk in Lelystad. Ze volgde een opleiding Koordirectie en werkt sindsdien ook als dirigent, koorcoach en workshopleider. Bij Ria staat in haar werk de verbinding tussen mens en stem centraal. Meer informatie is te vinden op haar website www.stem-band.nl

 

Ria componeerde en dirigeerde de muziek van DRUK! de musical, de eerste productie van Stichting Samen-Klank. Deze musical ging in november 2016 in première. Daarna is het idee ontstaan voor het project Veelzijdig Zingen.

Ria Heemskerk

Cora van der Sar - pianist, corepetitor & workshopleider

Als musicus begon Cora met het orgel. Zij volgde de Pedagogische Academie en studeerde Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Ze zong in diverse kamerkoren en cantorijen en was actief als dirigent van de cantorij van de VGF te Lelystad.

Cora combineert haar passie voor mensen en muziek in een brede lespraktijk waarin ruimte is voor pianospelen, begeleiden en stemwerk.

 

Bij Stichting Samen-Klank heeft Cora als repetitor en pianist meegewerkt aan DRUK! de musical (2016) met dirigent/componist Ria Heemskerk. Uit deze inspirerende samenwerking is het idee voor het project Veelzijdig Zingen voortgekomen.

Cora van der Sar

Rob Heemskerk - regisseur & tekstschrijver

Van jongs af aan is Rob Heemskerk altijd al gek op het theater. Hij zong in koren en speelde bij toneelverenigingen. Gaandeweg kwamen daar bezigheden als schrijven en regisseren bij.  Rob schreef diverse schoolmusicals en jeugdtoneelstukken, waarvan er enkele werden uitgegeven bij toneeluitgeverij Vink. Als regisseur deed hij producties van onder meer de Krommenieër Operette Vereniging, Muziek Theater Groep Almere en Toneel Vereniging Vondel in Uitgeest.

Rob schreef samen met Ineke Kokernoot het scenario en de teksten voor de musical DRUK! Hij nam ook de regie van deze productie voor zijn rekening. 

Rob Heemskerk

Manon Hussem -  choreograaf

Dans is Manon Hussem letterlijk ten voeten uit. "Dansen is ademen en ik adem dans." In 1994 studeerde Manon af als dansdocent in Amsterdam. Haar eerste lessen gaf ze echter al in 1989. In 1997 richtte ze haar eigen dansschool op: Tendens Studio's (www.tendensstudios.com). Tegenwoordig leidt ze daar een team van vijf dansdocenten die in verschillende disciplines lesgeven aan leerlingen tussen de 2 en de 60+. Daarnaast verzorgt Manon sinds een aantal jaren de choreografieën voor operettevoorstellingen van Stichting Col Canto.

Voor de choreografieën voor 'DRUK!' vindt Manon het vooral belangrijk dat de beweging een extra dimensie toevoegt aan de tekst en de muziek.

Manon Hussem

Ineke Kokernoot - tekstschrijver

 Na haar studie Nederlands aan de UvA, is Ineke Kokernoot altijd bezig gebleven met taal, teksten en kunst. Ze volgde diverse cursussen bij Jan Boerstoel (liedteksten) en Kees Holierhoek (proza). Daarnaaste verdiepte ze zich in filosofie en spirituele wetenschap.

Ineke werkte voor de Scriptstudio (onderdeel Endemol) en schreef onder meer teksten voor 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Ze was co-reader voor singer-songwriter Janis Ians autobiografie 'Society's child' en heeft de dramatische lijnen bedacht voor balletten van choreograaf Juanjo Arques.

Voor stichting Samen-Klank schreef ze samen met Rob  Heemskerk het scenario en de teksten voor de musical DRUK! 

Ineke Kokernoot
bottom of page