top of page

ENSEMBLE

Accordeon - Anna Wolfswinkel:  Op de open dag van de muziekschool in Bussum werd Anna, als 9 jarig meisje, op slag verliefd op de accordeon.  In de jaren daarna volgden er wekelijks muzieklessen en ook altijd gezellige tijden bij diverse accordeonverenigingen. De afgelopen jaren speelde ze bij het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. Daarnaast is ze regelmatig actief met haar accordeonvrienden in een kwintet. Zo nu en dan speelt ze ook in andere samenstellingen, zoals nu in het ensemble van DRUK! In de liedjes van DRUK! geeft ze met haar sfeer-volle spel kleur aan diverse personages.

"Van die diversiteit kan ik erg genieten. Evenals van lekker naar buiten gaan en in de keuken vertoeven in mijn vrije tijd. Het thema van de musical DRUK! sluit eigenlijk best goed bij mij aan :)"

 Cello - Johannes Hulshof:  Zijn eerste cellolessen kreeg Johannes op zijn 9e. Hij speelde in strijkorkest Zoroaster en kamersymfonieorkest Flehite Sinfonietta, waar hij een aantal jaren aanvoerder was van de celli. Hij deed projecten bij het Nederlands Strijkers Gilde en de Apollo Zomeracademie. Waardering voor  zijn spel is tot uiting gekomen door het winnen van prijzen op het concours van het Apollo Festival in Lelystad.

Enkele jaren geleden is Johannes ook contrabas gaan spelen en dat is ook het instrument dat hij bespeelt in het Flevolands Symfonie Orkest. Hij is thuis in allerlei stijlen van Barok tot hedendaagse muziek. Cello en contrabas spelen is voor hem een hobby. Als professional is Johannes werkzaam als software ontwikkelaar.

In Druk! wordt de cello ingezet voor ondersteunende baslijnen en regelmatig als vertolker van onderliggende emoties in gevoelige melodielijnen. Beiden zijn bij Johannes in goede handen.

Rob Heemskerk

Klarinet - Marjolein Schouten: Marjolein speelt al jaren klarinet in het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, waarin ze ook de partijen voor basklarinet voor haar rekening neemt. In DRUK! speelt ze kleurrijke melodieën en is de klarinet vertolker van dromen en daden. Van salsa, ballad tot smartlap; Marjolein weet er wel raad mee. Daarnaast blijkt ze bedreven in het schudden van eitjes en het laten twinkelen van de triangel.

Piano - Cora van der Sar: Als musicus begon Cora met het orgel.  Ze deed eerst de Pedagogische Academie en studeerde later schoolmuziek aan het Utrechts conservatorium. Cora heeft haar passie voor lesgeven en muziek met elkaar gecombineerd. Nu heeft ze een brede praktijk waarin ze muzieklessen geeft (muziektheorie, piano, stemvorming) en daarnaast geeft ze begeleiding aan hoogbegaafden.

Ze zong in diverse kamerkoren en cantorijen en is actief als dirigent van de cantorij van de VGF te Lelystad. Haar brede muzikale en pedagogische ervaring komen uitstekend van pas om de pianopartijen van de musical 'DRUK!' voor haar rekening te nemen en de repetities te ondersteunen.

Saxofoon - Katja Warns: Deze jonge muzikale duizendpoot begon op haar 7e op de piano. Vier jaar later kwam daar de saxofoon bij. Beide instrumenten bespeelt ze nog steeds dagelijks. Ze vindt saxofoon spelen het leukste wat er is, niet alleen vanwege alle verschillende klanken en muziekstijlen die je ermee kunt spelen, maar ook de brede toepassing van het instrument voor het samen spelen in ensembles trekt haar aan. Katja speelt in het Harmonieorkest van muziekvereniging Soli in Velsen en in diverse ensembles voor velerlei producties. Ook speelt ze piano in een bigband.

In Druk! speelt ze met haar sax schrijnende bluesmelodieën, swingende discosound en coole salsa-tunes. Tussendoor blijkt ze ook prima overweg te kunnen met diverse percussieinstrumenten.

Rob Heemskerk
bottom of page