top of page

ARTISTIEK TEAM DRUK!

Ria Heemskerk (muziek en muzikale leiding): Ria Heemskerk studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Den Haag. Ze zong in diverse koor-, musical- en operaproducties, waaronder het World Youth Choir, the Phantom of the Opera en Dido and Aeneas. Als zangpedagoog heeft Ria een lespraktijk in Lelystad. Ria volgde een opleiding tot koordirigent en werkt als dirigent en koorcoach met diverse koren. Sinds 2004 is ze dirigent van "That's Life" in Almere. Voor haar leerlingen en koren arrangeerde en componeerde ze diverse stukken.

Bij haar composities voor de musical 'DRUK!' liet ze zich leiden door de teksten. Dit resulteerde in afwisselende stukken waarin gevoelige melodielijnen, klinkende harmonieën en muzikale parodieën te horen zijn.

Meer informatie over Ria kun je vinden op haar eigen website.

 

Ria Heemskerk

Rob Heemskerk (scenario en teksten, regie): Van jongs af aan is Rob Heemskerk altijd al gek op het theater. Hij zong in koren en speelde bij toneelverenigingen. Gaandeweg kwamen daar bezigheden als schrijven en regisseren bij.  Rob schreef diverse schoolmusicals en jeugdtoneelstukken, waarvan er enkele werden uitgegeven bij toneeluitgeverij Vink. Als regisseur deed hij producties van onder meer de Krommenieër Operette Vereniging, Muziek Theater Groep Almere en Toneel Vereniging Vondel in Uitgeest.

Ineke Kokernoot ontmoette hij tijdens een cursus scenarioschrijven. Er was meteen een artistieke klik. Dit resulteerde in hun gezamenlijke script voor de musical 'DRUK!', waarin Rob met name gezorgd heeft voor een flinke dosis humor.

Rob Heemskerk

Ineke Kokernoot (scenario en teksten): Na haar studie Nederlands aan de UvA, is Ineke Kokernoot altijd bezig gebleven met taal, teksten en kunst. Ze volgde diverse cursussen bij Jan Boerstoel (liedteksten) en Kees Holierhoek (proza). Daarnaaste verdiepte ze zich in filosofie en spirituele wetenschap.

Ineke werkte voor de Scriptstudio (onderdeel Endemol) en schreef onder meer teksten voor 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Ze was co-reader voor singer-songwriter Janis Ians autobiografie 'Society's child' en heeft de dramatische lijnen bedacht voor balletten van choreograaf Juanjo Arques.

Haar toneel- en liedteksten voor de musical 'DRUK!' kenmerken zich door een diepe emotionele lading. Het vrijwilligerswerk dat zij deed als persoonlijk begeleider in het psychiatrisch ziekenhuis in Castricum kwam bij deze musical goed van pas.

Ineke Kokernoot

Cora van der Sar (correpetitor): Als musicus begon Cora met het orgel.  Ze deed eerst de Pedagogische Academie en studeerde later schoolmuziek aan het Utrechts conservatorium. Cora heeft haar passie voor lesgeven en muziek met elkaar gecombineerd. Nu heeft ze een brede praktijk waarin ze muzieklessen geeft (muziektheorie, piano, stemvorming) en daarnaast geeft ze begeleiding aan hoogbegaafden.

Ze zong in diverse kamerkoren en cantorijen en is actief als dirigent van de cantorij van de VGF te Lelystad. Haar brede muzikale en pedagogische ervaring komen uitstekend van pas om de pianopartijen van de musical 'DRUK!' voor haar rekening te nemen en de repetities te ondersteunen.

Cora van der Sar

Manon Hussem (choreografie): Dans is Manon Hussem letterlijk ten voeten uit. "Dansen is ademen en ik adem dans." In 1994 studeerde Manon af als dansdocent in Amsterdam. Haar eerste lessen gaf ze echter al in 1989. In 1997 richtte ze haar eigen dansschool op: Tendens Studio's (www.tendensstudios.com). Tegenwoordig leidt ze daar een team van vijf dansdocenten die in verschillende disciplines lesgeven aan leerlingen tussen de 2 en de 60+. Daarnaast verzorgt Manon sinds een aantal jaren de choreografieën voor operettevoorstellingen van Stichting Col Canto.

Voor de choreografieën voor 'DRUK!' vindt Manon het vooral belangrijk dat de beweging een extra dimensie toevoegt aan de tekst en de muziek.

Manon Hussem
bottom of page